diumenge, 25 de març del 2012

IBOSITANS


Hem pogut conèixer de prop l’escriptor Lluís Ferrer que ens visità el proppassat divendres. Ens explicà qui és, a què es dedica, per què li agrada tant llegir i escriure. I ens ha desvetllat alguns secrets de l’ofici d’escriure i de les obres que ha escrit fins ara centrades en Ibosità, un bassetjador eivissenc que vivia a l'època púnica. Les obres, que conformen una trilogia, són: Anníbal i l’ibosità, Julia i s'ibosità : anys perduts i Ibosità, cercle tancat.


D’Anníbal i l’ibosità diu Iolanda Bonet: És una lectura per gaudir de la nostra petita i gran història, la que s’escriu amb minúscules. Hi trobarem moltes anècdotes que tots els eivissencs i les eivissenques hem sentit a contar i les hem fet nostres: l'origen eivissenc del cartaginès, la nostra passió per Cartago, la terra sagrada...
Aquesta és de les històries que ens identifiquen i que durant anys i anys han representat els nostres trets eivissencs. És un llibre escrit amb amor i significació per la nostra illa. Llegir aquest llibre significa un retorn a l’Eivissa  que encara no es deia Eivissa sinó Ibosim.



Ja ho sabeu, si voleu endinsar-vos en el món de ficció d’aquest autor, dels seus herois i conèixer més la nostra història, tenim a disposició de tots els exemplars que ha donat i dedicat aquest autor a la nostra ara més gran Biblioteca. Gràcies, altra volta, Iolanda!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada